Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΌΛΓΑΣ ΣΕΧΙΔΟΥ

 
 

 
 
 
 
 
 
H Όλγα Σεχίδου μιλάει με τους μικρούς της φίλους/ες για το ρατσισμό. Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με την κ. Όλγα Σεχίδου, που είναι μια αναγνωρισμένη συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας. Η συγγραφέας μίλησε στα παιδιά για τα "μυστικά" της δουλειάς της, τις ανησυχίες,  τις εμπνεύσεις της   και απάντησε στα ερωτήματα των παιδιών. Παρακολούθησε τις παρουσιάσεις και τα δρώμενα που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά του σχολείου μας από την Γ' και την Ε' τάξη. Με αφορμή το βιβλίο της "Η Έλσα και ο Σοκολάτα με γάλα" συζήτησε μαζί με τα παιδιά το θέμα του ρατσισμού και παρουσίασε σχετικό εκπαιδευτικό υλικό (εικόνες, βίντεο, παρουσιάσεις κ.α.).  Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ:


 

 

 

Ημερίδες
 
 
 
 
 
 
 

Η  ΕΛΣΑ ΚΑΙ Ο ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΛΑ

Η Έλσα είναι ένα δεκάχρονο κορίτσι με πολλές ανησυχίες και όνειρα. Ονειρεύεται και αγωνίζεται, με τα μέσα που διαθέτει, για έναν κόσμο όπως τον θέλει εκείνη. Έναν κόσμο γεμάτο αγάπη, παιχνίδια και συντροφιές. Στην προσπάθειά της να επιβάλλει τιςι απόψεις της, δε διστάζει, με τις ερωτήσεις της και τα υπονοούμενά της, να φέρει τους μεγάλους σε αμηχανία. Δεν ανέχεται τις διακρίσεις και η ευκαιρία της δίνεται όταν έρχεται στο σχολείο ένα αγόρι με διαφορετικό χρώμα, ο Τόμι ή ο "Σοκολάτα με... γάλα", όπως τον βαφτίζει η ίδια. Ο Τόμι θα μπει στην παρέα της και θ' ακολουθήσουν σκηνές με έντονη δράση, χαριτωμένες σκανταλιές και πολλές εκπλήξεις.

 
 
 
 

Η ΕΛΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ...

Ένα βιβλίο με πολύ χιούμορ και έξυπνες "ατάκες".
Η Έλσα, η αξιολάτρευτη πρωταγωνίστρια, μας κερδίζει από τις πρώτες σελίδες.
Οι μικροί μας αναγνώστες θα ταυτιστούν μαζί της και θα γελάσουν με τις αστείες και πανέξυπνες σκέψεις και φράσεις της. Θα συνωμοτήσουν με την μικρή μας ηρωίδα και θα ανακαλύψουν τρομερά μυστικά για την αυστηρή και αγέλαστη θεία Βιολέτα. Οι σελίδες όμως θα ξετυλίξουν μια άλλη αλήθεια...
Η συγγραφέας Όλγα Σεχίδου μας παρουσιάζει ένα πολύ καλογραμμένο βιβλίο με ευφυές χιούμορ, ειλικρίνεια και σκιαγραφεί με τρυφερότητα αληθινούς χαρακτήρες.
Η χαριτωμένη και καλαίσθητη εικονογράφηση ζωντανεύει με τον καλύτερο τρόπο τους πρωταγωνιστές αυτού του βιβλίου.
 
 
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ

Επιλέξτε για μεγέθυνση
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ - ΌΛΓΑ ΣΕΧΙΔΟΥ, - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ - (2006) - Σελ: 192 - ISBN 960-04-3158-2 - Τιμή: €8,50 - "Παιδιά... ακούστε αυτόν τον σκοπό... Χτεs βράδυ κατέβηκε στο μυαλό μου..." Κι αλήθεια, όλεs οι μουσικές του λες και κατέβαιναν από τη στέγη του ουρανού. Δεν ξέρω αν ξεχείλιζαν απ’ τις τρομπέτες των αγγέλων ή περίσσευαν από την αρμονία του σύμπαντοs. Δεν εiμαι βέβαιη αν ξεπηδούσαν από τις συνθέσεις της μοναξιάς του ή αν ανάβλυzαν από τις δεκάδες αναπάντητες κλήσεις της ύπαρξής του. Για κείνο που ήμουν βέβαιη ήταν πωs αυτό το παιδί γεννήθηκε με μια φυσαρμόνικα στα χέρια. 'Ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της εικόνας του και τns ψυχής του... Η 'Έλσα, η ηρωίδα του βιβλίου, τελειώνει πια TO δημοτικό σχολείο! Μεγαλώνει... ωριμάζει... αλλάζει... Τώρα την απασχολούν πιο σοβαρά θέματα. 'Όπως, ας πούμε, ο αγώνας που δίνει μαζί με TO δάσκαλο και τους συμμαθητές της για να «φύγει» ο αμίαντος από το σχολείο τους. Παράλληλα η γνωριμία της μ' ένα αγόρι, τον Αριστοτέλη, Θα αποτελέσει σταθμό στη ζωή της.


 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου